» Sven van Houten
Foto Hier een verslag van het aanstormend talent in de duivensport, Sven van Houten uit IJsselstein.

Sven, 17 jaar, is de zoon van Wim van Houten. Ja, de Wim van Houten die samen met Broer Martien in 2009 de 1e internationaal Barcelona won met hun “Nellie”. Naast de duivensport is Sven ook nog actief als keeper bij de plaatselijke voetbalvereniging.

Na de totale verkoop eind 2009 kon Wim de duiven natuurlijk toch niet los kan laten. Sven kreeg ook steeds meer interesse in de duiven maar aangezien hij nog op school zit besloten ze samen verder te gaan onder de naam Sven van Houten. Bij hun eigen huis liet Wim een mooi nieuw hok plaatsen en daar is toen in 2010 de start gemaakt met het kweken van de eerste jonge duiven. Aangezien deze nooit gespeeld worden wordt er dus pas vanaf 2011 vanaf het nieuwe hok gevlogen.

Wat Sven in 2013 dus presteerde is bijna uitzonderlijk. Wat een resultaten al zeg.
Zo behaalde hij in de vereniging o.a. het 1e aangewezen, 1e onaangewezen en 1e Keizer kampioenschap op de Z.L.U.
Bij de Fond Club Utrecht behaalde hij op de Z.L.U. ook het 1e aangewezen kampioenschap en generaal nog het 4e aangewezen kampioenschap. In ons onderlinge fondclubje werd hij glorieus winnaar van de Lourdesbokaal (Pau, St. Vincent zlu, Bordeaux zlu) en met ruime afstand winnaar in de eindstand.
Deze resultaten kwamen o.a. tot stand door 448e nat. Pau (8e Fondclub), 3 duiven in de top van Barcelona beginnend met plaats 70 en 75 (6 van de 10 prijs) (6e, 7e,10e etc. Fondclub), 99e nat. Narbonne (2e Fondclub) etc.

Het kweekhok bij Wim en Sven is eigenlijk ook het familiekweekhok want de jongen uit dit hok vliegen ook bij de broers van Wim. Coos, Martien en Kees en Gert-Jan spelen ook geweldig met deze duiven en binnen de familie wordt dan ook met regelmaat bij de eerste 100 nationaal gevlogen.

De duiven waar dit mee gebeurt zijn nog steeds de “oude” lijnen waarmee ze al jaren aan de top staan en toch ook nog steeds betere resultaten weten neer te zetten. Zo zitten er natuurlijk de duiven van Gerard van Tuyl, Jan Ernest, Martin Vinkenborg . Wim heeft na de verkoop ook weer enkele duiven teruggehaald, o.a. bij Ronald Geerdink. Ook heeft hij nu de vader van de Rood Vinkenborg te leen via Jan Morsink. Deze komt weer op de Rood Vinkenborg om deze toplijn te behouden.
Ook de vader en moeder van de “Barcelonaduif” van Alex van den Beld zitten weer bij Wim en Sven in het hok.

Dat de resultaten van de familie niet onopgemerkt bleven was wel te verwachten. Zo zijn er diversen nationale en internationale toppers die de weg naar IJsselstein gevonden hebben of zelf op hun eigen hok uitnodigden. Enkele bekende namen zijn Jan Peters, Jelle Jellema, Jan Morsink, Gebr. Frenken, Jan Vorselen en Ko van Dommelen. De heren van Van Houten gaan zelf ook bij deze tophokken neuzen want je bent er immers nooit in de duivensport en dus moet je blijven zoeken naar versterking. Al is het met deze duiven niet makkelijk om betere en ook nog passende duiven te vinden. Wim hoopt trouwens ook dat er in de toekomst op veel andere tophokken goed gevlogen gaat worden met de Van Houten-duiven. Dat is toch het mooiste, als andere ook heel tevreden zijn over jouw soort. Maar volgens mij is dat slechts een kwestie van tijd. Hier in de regio zitten al vele nazaten die hard vliegen en ook in Limburg, via Herrie Peters, behalen ze steeds meer mooie resultaten met Van Houten-duiven.

Wie denkt dat Sven deze prestaties alleen aan Wim te danken heeft, die heeft het mis. Ook Sven zelf gaat bij de concurrentie kijken. Hij is met regelmaat van de klok als hokverzorger te vinden in Lopik bij niemand minder dan Gerard Schalkwijk, de man achter Travipharma. En ook bij plaatsgenoot Cees Galjé haalt hij regelmatig een krabber door het hok.

Tot slot, ik wil u niet ontmoedigen, maar komend seizoen gaat er een zeer zware delegatie mee op Barcelona. O.a. de eerste 3 van afgelopen jaar, waaronder ook de “Nieuwe Nellie”. Deze duivin is bijna een kopietje van “Nellie”. Haar vader komt uit de “303” x moeder “Nellie” en haar moeder is een zus van “Nellie”. Deze 3 toppers worden nog aangevuld met nieuwe talenten dus de concurrentie is alvast gewaarschuwd. Er kan zo maar weer eens een verrassing uit de hoge hoed komen.

Sven heeft inmiddels ook al weer een 12 nationaal op Barcelona te pakken.


[ terug... ]Omhoog

Maak vrienden

LINKS

  • HIERONDER VIND U EEN AANTAL LEUKE EN INTERESSANTE LINKS

TOPDUIVEN en GEZONDHEID

GERARD SCHALKWIJK

BARCELONA OP 1354 km.

SIMON IJNSEN, AMELAND

GERT_JAN KNOOP, EST

Jonny Koetze, Utrecht

FOND BOVEN DE RIVIEREN

ALLES OVER DE ZLU

DUIVENMARKTPLAATS.NL

STUKJE HISTORIE

LEUKE BELGISCHE SITE

U OOK EEN EIGEN WEBSITE?

HET WEER

- - - - - - - - - - - -


Copyright 2002-2019