» IN MEMORIAM; KEES VAN HOUTEN SR.
Foto Woensdag 20 maart 2013, een sms-je van Martien.
Pa van Houten is na een kort ziekbed op 86 jarige leeftijd overleden.

Pa van Houten is niet alleen van grote invloed geweest op mijn hok maar ook op vele andere hokken in IJsselstein en omstreken. Dankzij hem is er een echte duivenfamilie ontstaan die al jaren aan de nationale en internationale top presteert.
In 1964 werd hij lid van de Groene Olijftak want zoontje Coos mocht toen nog niet zelfstandig vliegen. Daarna volgden zoals bekend nog 4 andere zoons in de duivensport en tegenwoordig ook al kleinkinderen.
Inmiddels staan Coos, Kees, Martien, Gert-Jan en Wim op eigen benen en vliegen de pannen er van af.
Reeds vele kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen van hun duiven bevinden zich op diversen hokken in binnen- en buitenland.

Dat ze hun vader altijd dankbaar geweest zijn voor het doorgeven van de duivenmicrobe werd echt duidelijk na de overwinning van "Nellie" op Barcelona. Na de verkoop werd van de opbrengst als eerste een nieuw brommertje voor pa gekocht. En daar heeft hij nog heel wat mee afgereden.
Pa was ook erg trots op zijn jongens en sprak ook graag over hun en de prestaties van de duiven.

Hij was altijd bereid om iemand te helpen en ik heb in het begin ook diverse duifjes van hem gekregen. Later kwamen ze vooral via de hokken van Coos en Gert-Jan.
Mijn 1e van Barcelona van dit jaar, een echte zuivere Van Houtenduif, is nog een directe nazaat van duiven die ik uit het hok van pa Van Houten gekregen had.

De laatste jaren ging het af en toe wat minder met hem. De hokken kwamen leeg te staan maar nadat de jongens even de kwekers in zijn hok plaatsten kwam de vonk weer terug.
De kwekers werden weer vervangen door vliegers en samen met Kees jr. werd weer een start gemaakt.
Dit jaar zou hij eigenlijk weer lekker een beetje zelfstandig gaan vliegen.
Helaas besliste onze lieve heer anders maar Coos, Kees, Martien, Gert-Jan, Wim, Sven en Kieran zullen de naam Van Houten zeker hoog houden in duivenland.


[ terug... ]Omhoog

Maak vrienden

LINKS

  • HIERONDER VIND U EEN AANTAL LEUKE EN INTERESSANTE LINKS

TOPDUIVEN en GEZONDHEID

GERARD SCHALKWIJK

BARCELONA OP 1354 km.

SIMON IJNSEN, AMELAND

GERT_JAN KNOOP, EST

Jonny Koetze, Utrecht

FOND BOVEN DE RIVIEREN

ALLES OVER DE ZLU

DUIVENMARKTPLAATS.NL

STUKJE HISTORIE

LEUKE BELGISCHE SITE

U OOK EEN EIGEN WEBSITE?

HET WEER

- - - - - - - - - - - -


Copyright 2002-2018