» Cees Galjé, topper ondanks druk bezet leven
Foto Officieel is Cees met pensioen. Maar ondanks dat is hij een druk bezet man. Als “hobby” zit hij nog vaak in het buitenland voor enkele koffie en theefabrieken.
Verder is Cees ook lang voorzitter geweest in onze vereniging en is hij al meer dan 25 jaar voorzitter Oranjevereniging in IJsselstein.
Door deze toch wel drukke bezetting is de verzorging van de duiven van Cees niet altijd even regelmatig.
Gelukkig nemen Coos en Gert Jan van Houten, en natuurlijk zijn vrouw Tilly, de verzorging van de duiven over als hij er weer eens niet is.

Cees woont al ruim 40 jaar in IJsselstein en heeft daarvan al weer een redelijk tijd postduiven.
Ongeveer 30 jaar geleden had Cees een volière en daar zat een Franse duif met een gebroken pootje bovenop. En natuurlijk vond dochter Anouk dat heel zielig. Papa maakte een hokje en Anouk verzorgde het beestje. Daarna had Anouk de smaak te goed pakken en omdat Cees als kleine jongen zelf ook als eens duiven had gehouden besloten ze samen lid te worden van de Groene Olijftak.
Cees staat er de laatste jaren weer alleen voor want Anouk is het huis uit gegaan. Maar ze heeft Cees en Tilly inmiddels wel 2 kleinkinderen geschonken waar ze erg trots op zijn.

Cees heeft voornamelijk een eigen soort op zijn hok via een allegaartje van het beste uit onze vereniging en zijn oude Dax-lijn van het Steenbergse soort. Verder hadden hij en Anouk ooit een jong opgevangen van Albert Poulisse en dat resulteerde in wat jongen uit de Barcelonavliegers van Albert. Ook hiervan zit nog wat bloed in Cees zijn duiven.
En sinds een paar jaar heeft Cees ook rechtstreekse duiven van Martin Vinckenborg uit Volendam.

Cees speelt zijn duiven op het nest en zeker niet onverdienstelijk.
Zijn mooiste prestaties is toch wel de 4e nationaal Dax Z.L.U. De doffer die dit presteerde vloog dit op standje niks, hij had niet eens een duivin. Hij zat toen 1e in de vereniging en dat presteerde hij het jaar erop weer en daarna nog eens. Helaas is hij het jaar daarna weggebleven. Gelukkig heeft Cees wel wat nazaten van hem zitten.

(overige mooie resultaten van Cees zal ik z.s.m. ook plaatsen en dat zijn er wel wat hoor)

[ terug... ]Omhoog

Maak vrienden

LINKS

  • HIERONDER VIND U EEN AANTAL LEUKE EN INTERESSANTE LINKS

TOPDUIVEN en GEZONDHEID

GERARD SCHALKWIJK

BARCELONA OP 1354 km.

SIMON IJNSEN, AMELAND

GERT_JAN KNOOP, EST

Jonny Koetze, Utrecht

FOND BOVEN DE RIVIEREN

ALLES OVER DE ZLU

DUIVENMARKTPLAATS.NL

STUKJE HISTORIE

LEUKE BELGISCHE SITE

U OOK EEN EIGEN WEBSITE?

HET WEER

- - - - - - - - - - - -


Copyright 2002-2019