» OP BEZOEK BIJ MARLON KOK, RANSDORP
Foto Vorig jaar waren er bij het feest van de Fondunie 2000 diverse toppers uit Noord Holland aanwezig. En met nieuwe gezichten op een feest worden er ook vaak nieuwe contacten gelegd. Zo kregen wij en vooral Martien van Houten de praat met een vreselijke leuke spontane kerel die ook erg veel humor bezit. Iets waar het Martien ook niet aan ontbreekt.
En van het een komt het ander, dus vandaag zondag 16 september ga ik met Martien van Houten en Richard Kuijer uit Maarssenbroek op weg naar Ransdorp, een klein dorpje net ten oosten van Amsterdam.
Hier woont Marlon Kok. Een zeer gedreven goede duivenmelker die met relatief weinig duiven per vlucht (gemiddeld 8 duiven) grootse prestaties neerzet.
In 2011 bijvoorbeeld: 1e aangewezen Ochtendlossingen Fondclub Noord Holland, 2e onaangewezen Middaglossingen Fondclub Noord Holland, Winnaar Pyreneeëncup Fondunie 2000, Winnaar Super League Fondunie 2000 etc.
Ook heeft hij al diversen teletekstnoteringen behaald.

Om ongeveer 8 uur in de ochtend komen we aan in het kleine dorpje en wordt de auto neergezet op een parkeerplaatje. Daarna lopen we, over een smal paadje van een paar honderd meter, de polder in. Hier aan het eind van het paadje langs een wetering woont hij op een mooi stuk grond. Zijn moeder woont in een huis voor en Marlon en zijn gezin in het huis erachter. Wat een prachtige lokatie en dat zo dicht bij Amsterdam.

We gaan bij zijn moeder naar binnen en krijgen daar koffie met een broodje bal. Ja, de familie Kok is van huis uit een horecagezin dus je komt niets te kort. Vroeger hadden ze een café in de Indische Buurt van Amsterdam.
We lachen ons een klein uurtje helemaal slap bij de verhalen die Marlon ons allemaal vertelt. Na het tweede bakkie gaan naar het hok toe. Nou ja, hok. Zeg maar hokken. Wat een ruimte heeft die man zeg. Enkele hokken voor 40 weduwnaars, een voor de jonge duiven, voor een club van 26 nestkoppels en dan ook nog een hok speciaal voor zijn kwekers. Richard en ik zouden willen dat we zo’n hok hadden als hij alleen al voor de kwekers heeft.
Maar....ondanks alle ruimte valt het aantal duiven per afdeling heel erg mee. Veel frisse lucht en dus geen volle ruimtes en weinig kuren is zijn devies.

Marlon heeft een schitterende stam duiven zitten die hij opgebouwd heeft met duiven van de combinatie Vertelman&Zn. (o.a. uit “de Rooie 50” en “de Barcelona”) en enkele duiven van Cas v/d Graaf&Zn uit Arnemuiden, Nico Volkens (uit kinderen van het “Bonte koppel”) en sinds een goed jaar van Martin Vinkenborg uit Volendam. De laatste liefhebber was één van de redenen van het tot stand komen van dit bezoek. Bij de familie Van Houten zijn de Vinkenborgjes natuurlijk ook goed vertegewoordigd.
Zowel bij de vliegers als bij de kwekers krijgen we veel mooie, veelal rooie, duiven in onze handen. Zeker de duiven uit zijn Ceasar-lijn springen er uit. Dit is toch wel de duif die momenteel als een rode draad door het kweekhok loopt. Ook Ceasar, een kleinzoon van “de Rooie 50”, zelf zit er nog. 12 jaar, maar nog volop spier. Ceasar vloog zelf 4 op 4 op de ZLU met een 34e en 81e nat. van Barcelona en 26e en 793e nat. van Perpignan. Het kan slechter.

Maar zoals afgesproken, nadat we alle kwekers en vliegers gezien hebben en hij ons ook zijn nieuwe lichting van 2012 heeft laten bekijken, pakt Marlon 2 mooie rode jongen uit hun broedschaal. Deze had hij Martien beloofd, en beloofd is beloofd. En tot onze verrassing krijgt Richard een kweekdoffer te leen aangeboden en krijg ik er ook een mooi rood jong mee. (Daar zal Wessel wel blij mee zijn).

Nadat we ten slotte nog snel een frisje hebben gedronken nemen we afscheid.

Marlon, nogmaals bedankt voor je gastvrijheid, de gezellige ochtend en zeker heel erg bedankt voor de duifjes en tot gauw.

[ terug... ]Omhoog

Maak vrienden

LINKS

  • HIERONDER VIND U EEN AANTAL LEUKE EN INTERESSANTE LINKS

TOPDUIVEN en GEZONDHEID

GERARD SCHALKWIJK

BARCELONA OP 1354 km.

SIMON IJNSEN, AMELAND

GERT_JAN KNOOP, EST

Jonny Koetze, Utrecht

FOND BOVEN DE RIVIEREN

ALLES OVER DE ZLU

DUIVENMARKTPLAATS.NL

STUKJE HISTORIE

LEUKE BELGISCHE SITE

U OOK EEN EIGEN WEBSITE?

HET WEER

- - - - - - - - - - - -


Copyright 2002-2019