» DUIVINNEN
Hier een opsomming van de vaste kweekduivinnen op ons hok.
Regelmatig zitten er voor samenkweek ook nog wel andere duivinnen

1.
10-1437643, toplijnen Van Houten
(Van Houten, IJsselstein)

Dit duivinnetje is een verhaal op zich.
Ze lag met haar nestmaatje bij Coos in de nestschaal maar de moeder wilde ze niet voeren. Ik heb ze toen meer dood dan levend meegenomen en ze bleven zo waar leven. Tijdens onze vakantie vlogen ze uit en werden door een hele felle doffer in de buitenren gejaagd en vreselijk op hun kop gezeten.
Terug van vakantie waren ze sterk vermagerd. Wessel nam ze mee en ze kwamen thuis in de schuur apart te zitten.
Uiteindelijk hebben we van de zwakste toch afscheid genomen.
"Gekkie", zoals Wessel haar gedoopt heeft, is inmiddels terug in het kweekhok. Zo tam als het maar kan en dus duidelijk het lievelingetje van Wessel. Vorig jaar, 2012, geen enkel bevrucht ei maar nu met de nieuwe doffer heeft ze de eerste jongen liggen, en dit zijn echt hele mooie.
Haar vader komt uit "de Belofte" van Coos, een zoon van 2 toppers, namelijk de "Bonte 54" (o.a. 181e en 399e Perpigan) en "Ellemieke" (o.a. 11e nat. Perpignan '07 en 53e nat. Barcelona '08).
Moeder, de 403, is een Vinckenborg/Van Tuyl duivin en komt uit de "New Breeder", een rechtstreekse Vinckenborg kweekdoffer, en 't Superke, moeder van diverse toppers zoals de 20e nat. Barcelona, een 53e nat. Dax, een 8e nat. Brive en ook van Wesley, 3 x top 100 nationaal.

ps. Haar moeder, de 403 dus, heeft ook nog bij ons gezeten maar is vanwege goede kweekresultaten na 2 jaar wee terug naar de familie Van Houten.

2.
12-1501259 toplijn Gerard van Tuyl
(Van Houten, IJsselstein)

Kras, inteelt naar "Superkweker 303".
De "Superkweker 303" is een zuivere Van Tuyl kweekdoffer die op de hokken van de familie Van Houten echt geweldig bleek te vererven. Hij is o.a. vader van de 2e nat. Montauban, 8e nat. Brive, 17e nat. Sint Vincent, 20e nat. Barcelona en 39e nat. Limoges en 53e Dax Z.L.U.
Vader van de "259" is een zoon van de "303" en de "Golden Red", moeder van o.a. 17e nat. St. Vincent, 32e nat. Bordeaux en 57e nat. Pau.
Moeder komt uit de vader van de "259" x inteelt "Rode Van Tuyl".
De "Rode Van Tuyl" is o.a. vader van "Silvia", 3x bij de eerste 75 nat. Barcelona.

3.
13-1521909, Kleindochter Blauwe Brouwers x Gouden Vleugel
(H. Wijnands en zoon, Maastricht)

Duivin rechtstreeks van de hokken van H. Wijnands en zoon uit Maastricht.

Het is een kruising van hun beste lijnen met één van de beste lijnen uit België, namelijk het hok van Etienne Meirlaen.
Deze topper vloog de laatste jaren tientallen keren in de top 10 op de zware nationale vluchten zoals Narbonne, Perpignan, Barcelona en San Sebastiaan. Vader komt uit de “Blauwe Brouwers” en is ook nog een kleinzoon van de “Blauwe Vanoppen”. Zowel de “Blauwe Brouwers” als de “Blauwe Vanoppen” hebben al diversen nationale winnaars en teletekstvliegers voort gebracht.

Moeder is een dochter van een superkoppel van Etienne Meirlaen uit België. Namelijk “de Gouden Vleugel” x “Marathon Lady”.
De “Gouden Vleugel” won een 13e, 17e en495e nat. op Barcelona en won in 2006 de “Gouden Vleugel” en heeft daarna diverse toppers voortgebracht.
“Marathon Lady” was de beste zware fondduivin van België in 2005 (12° Nat St.Vincent 10.020 d. ’05, en 25° Nat Perpignan 3.796 d. ’05) en winnares ‘Grote Marathonprijs KBDB Oost-Vl 2005’. Ze is o.a grootmoeder van de 1° Nat Cahors 2012 (met ‘Conar’), de 1° Prov. Poitier etc. maar bovenal moeder van de ‘gouden kweekmoeder’ van dit moment, wonderkweekster ‘Yelena’.
Een volle zus van “Marathon Lady”, de “Perpignan Lady” werd 1° Nat. Asduif Grote Fond KBDB 2009! Een halfzus van deze dames is weer moeder van de ‘Asduivin’, 3° Nat Asduif Grote Fond KBDB 2008.

4.
15-1321632, lijn Blauwe Benno, Euro Diamond, Nellie
(Henk Leeftink, Nijverdal)

Duivin uit samenkweek met Henk Leeftink uit Nijverdal.

Vader is een zoon van topvlieger "Blauwe Benno". Deze doffer uit samenkweek van Jelle Jellema en Benno Kastelein heeft diversen malen kop gevlogen voor Jelle Jellema en is één van zijn beste vliegduiven. Vloog o.a. 3e Bergerac en 54e Limoges afd. 9, 31e nat. Cahors, 53e Brive, 63e Montpellier etc.
Grootmoeder komt ook weer uit samenkweek. Dit maal tussen Jelle en dr. Brockamp. Uit zoon "Euro Diamond" x inteelt "Zwart Goud". Wat deze 2 allemaal al aan goede nazaten hebben voortgebracht is te veel om op te noemen.
Moeder van de 632 hebben we zelf gekweekt uit een geleende doffer van Wim van Houten. Hij is o.a. vader van de 76e nat. Barcelona '13. Hij is een zoon van de "Superkweker 303" en de "195, moeder Nellie". Ook weer 2 fantastische kweekduiven. De grootmoeder van de 632 is het "Van Zonduifje", en is een inteelt naar weer een topkweker "De Rode van Tuyl". (zoon x kleindochter)

5.
11-1517195
(Poelstra en zonen, Utrecht)

Mooie krasbonte duivin. Deze goedgebouwde duivin kregen we van Joseph persoonlijk om te koppelen tegen de doffer uit de "Blauwe Brouwers-lijn"die we van hem kregen. (zie kweekdoffers)
We zijn ook zeer blij met dit mooie koppel en boffen maar dat we zo'n koppel cadeau krijgen.

6.
13-1393657, lijn 1e Duifkampioen Fondunie 2000
(G.A. Knoop)

Gekregen van Gertjan Knoop.
Vader komt van Arie Wouterse en is een zoon van "Bolero", een zuivere Wijnands-doffer en zoon van hun "Bordeaux" (10e nat. Marseille en 19e nat. Bordeaux). Oma is van Arie zelf en komt uit de "Narbonne", lijn Anton van Haaren x "De Belofte"(19e nat. Perpignan, 67e nat. Barcelona).
Moeder komt uit "Contador", 1e duifk. Fondunie 2000 '12 x kld. "Raket" (inteelt "Donkere Barcelona" x dcht. "De Raket"(F.P.P.).

(Deze duivin is nu tijdelijk uitgeleend aan Jan Nijboer)

7.
16-1208708, lijn "Miss Gijsje", Arjan Beens
(Comb. Jochemsen en zonen)
Zowel vader als moeder zijn kleinkind van Arjan Beens zijn topduivin "Miss Gijsje". (Wie kent haar niet?)
Vader komt verder uit een Beensdoffer met als ouders "Tommy Boy", 85e nat. Marseille, en "Lady Gaga", 7e NU Brive tegen 12332 duiven.
Moeder komt verder uit "Zwiersje". Hij is een volle broer van Jelle jellema's 2e NPO Aurillac Sander en komt uit de laatste zoon van topkweekkoppel "De 1336 x Morsie" en heeft als moeder een dochter van de 1e nat. Bordeaux '08.
Benieuwd hoe dit op de Jellema-duiven gaat pakken.

Inmiddels zitten er ook al weer enkele nieuwe o.a. via Wim van Houten. Binnenkort meer info.

[ terug... ]Omhoog

Maak vrienden

LINKS

  • HIERONDER VIND U EEN AANTAL LEUKE EN INTERESSANTE LINKS

TOPDUIVEN en GEZONDHEID

GERARD SCHALKWIJK

BARCELONA OP 1354 km.

SIMON IJNSEN, AMELAND

GERT_JAN KNOOP, EST

Jonny Koetze, Utrecht

FOND BOVEN DE RIVIEREN

ALLES OVER DE ZLU

DUIVENMARKTPLAATS.NL

STUKJE HISTORIE

LEUKE BELGISCHE SITE

U OOK EEN EIGEN WEBSITE?

HET WEER

- - - - - - - - - - - -


Copyright 2002-2019