» Gert-Jan van Houten, topper op de zware fond en de TT
Foto Gert-Jan van Houten heeft natuurlijk net als de rest van de broers de duivensport met de paplepel mee gekregen.
Zoon Kieran heeft het virus nu ook al te pakken en helpt papa al vaak mee.Hij heeft ook al zijn eigen duifjes op het hok.

Maar goed, een klein stukje geschiedenis.
Broer Coos en pa hadden al lang duiven toen ene Jo van Gijn, een duivenmelker uit de buurt ziek werd. Jo had zijn duiven op een landje zitten en Gert-Jan, broer Wim en vriend Stewart Roodenburg besloten hem te helpen. Zo begonnen deze 3 toen nog snotneuzen aan hun duivencarrière.

Toen na verloop van tijd Jo overleed moesten de hokken weg van het landje. De jongens hadden echter zo veel plezier in de duiven dat ze in 1983 hokverzorger werden bij Ko Schalkwijk in IJsselstein. Het eerste jaar bezorgden ze Ko direct het jonge duivenkampioenschap.
Maar zo als dat gaat komen er op een gegeven moment dames in het spel. De heren gingen het huis uit en op zichzelf wonen. En bij alle drie ontstonden er kleine hokjes met duiven waarop in de loop der jaren heel wat prijzen zijn gevlogen.

Gert-Jan vloog op zijn vorige adres al best wel hard maar toen hij verhuisde naar het oude huis van broer Wim en op zijn hokje verder ging spelen, zijn de resultaten alleen maar beter geworden.

Op een klein hokje van 3,20 x 1,75 meter met maximaal 15 koppeltjes presteert hij geweldig. Zijn duiven komen over het algemeen van de kwekers via Wim en Coos en hij heeft altijd wat laatjes van zijn beste vliegers.
Gert-Jan heeft over het algemeen hoge prijspercentages op de ZLU. Vaak boven de 50%.
In het verleden behaalde hij al diverse keren de eerst 110 nationaal zoals: Bergerac 14e, Sint Vincent 52e en 84e, Brive 63e, 64e,65e, Perpignan 92e etc.
Maar de laatste jaren gaat het dus nog beter.
In 2014 behaalde hij het 1e duifkampioenschap bij de Fondclub Utrecht en de Fondunie 2000.
Hij draaide op Pau 1 vd 2, Bordeaux 3 vd 6, Barcelona 2 vd 4, op Perpignan 2 vd 4 en op Marseille had hij er dan maar 1 vd 4 maar die zat dan wel 51e nationaal.
In 2015 behaalde hij het podium bij de ZLU. Met een duif via broer Wim vloog hij de 23e nationaal op Agen. (Bij de oude zat hij ook nog 110e nationaal.

En zijn duiven zijn niet alleen snel maar ook mooi. Hij had al 2 x de mooiste doffer van de tentoonstelling.

Gert-Jan zal nu Kieran hem bij staat in de toekomst waarschijnlijk alleen maar harder gaan. De kwaliteit is overduidelijk aanwezig.

[ terug... ]Omhoog

Maak vrienden

LINKS

  • HIERONDER VIND U EEN AANTAL LEUKE EN INTERESSANTE LINKS

TOPDUIVEN en GEZONDHEID

GERARD SCHALKWIJK

BARCELONA OP 1354 km.

SIMON IJNSEN, AMELAND

GERT_JAN KNOOP, EST

Jonny Koetze, Utrecht

FOND BOVEN DE RIVIEREN

ALLES OVER DE ZLU

DUIVENMARKTPLAATS.NL

STUKJE HISTORIE

LEUKE BELGISCHE SITE

U OOK EEN EIGEN WEBSITE?

HET WEER

- - - - - - - - - - - -


Copyright 2002-2019