» Alex van den Beld, St. Vincent, 10e sector 3 op teletekst!
Foto Zoals ik in het kennismakingsstukje hieronder al schreef; ” maar let op, Alex van den Beld komt er aan”. Wel veel sneller dan menigeen voorspeld had maar afgelopen zaterdag 15 juni 2013 was het al zover.

Alex zit rustig op zijn duifjes te wachten en heeft nog niets gehoord. Plots komt er een duif aan, een rooie. Het zal toch niet. Jawel, het is zijn rooie doffer, de 069, die op het klepje valt en binnenloopt. Alex klokt zijn duifje om 07:46;49 en belt naar meldpost Paul van den Berg die in gesprek is. Alex is dit wel gewend dus hij belt op zijn gemak Gert Jan van Houten. Deze vertelt Alex dat hij toch maar weer snel moet bellen met Paul want er zijn volgens hem pas een stuk of 6 duiven nationaal. Alex belt dus weer snel naar Paul.
Met Alex van den Beld, ik heb een duif van Sint Vincent, zegt Alex.
Zo, dat is een mooie, zegt Paul, sterker nog, je bent de eerste, gefeliciteerd.
En Alex wist op dat moment even niet wat hem overkwam. Wat een sensatie! Uiteindelijk behaald hij zelfs een mooie 10e plaats op Teletekst in sector 3 tegen ruim 4700 duiven.

Natuurlijk belde direct vele bekenden met hem toen ze het nieuwtje hoorden en ook in de vereniging ontving hij vele felicitaties. Zijn 2e duif kwam iets voor half 11 en vliegt in de vereniging nog een 31e van 154 duiven.

De 069 is eigen kweek maar komt uit de duiven van de Familie van Houten. Vader kwam nog van Pa van Houten, een krasbonte. Hij is een zoon van de “Superkweker 303” x “Golden Red” . Moeder is een rooie via Coos van Houten en komt uit een inteelt van de “Rode van Tuyl”.

Oh ja, ik kwam die ochtend bij Alex langs. Hij moest nog wel even bellen naar de garage dat hij iets later kwam voor zijn nieuwe auto. Alex heeft sinds zaterdag niet alleen een topduif op zijn hok maar ook een andere auto. Deze had hij echter al eerder gekocht en daar zijn oude ingeruild. Dus gaat u alstublieft niet denken dat hij nu naast zijn schoenen loopt.

Alex, geweldig gedaan en blijf nuchter dan komen er zeker nog meer mooie uitslagen.

__________________________________________________________

Alex van den Beld (21-05-1956) is voorman bij de plantsoenendienst in ons eigen IJsselstein. Hij is getrouwd met een heuse Française, Sabine, zijn steun en toeverlaat. Samen hebben ze 2 kinderen, Matthieu en Isabelle, en ze hebben naast de postduiven nog 2 katten en een Frans hondje.

Alex heeft pas sinds een paar jaar postduiven maar voor die tijd heeft hij al heel wat andere dieren gehad. Vroeger behaalde Alex als jonge man al eens een bondmedaille met zijn kanaries die hij ongeveer 13 jaar heeft gekweekt. Later kwamen er de konijnen en daarna zat hij weer regelmatig in de prijzen, hij werd zelfs kampioen, met zijn Dubbel Gezoomde Barnevelders. Kortom Alex heeft eigenlijk zijn hele leven al dieren gehad.

Op een gegeven moment kwam Alex in contact met Peter Baars van de woningbouwvereniging. Peter had thuis een hokje met duiven, echte Rollers, waar hij ook wedstrijden mee deed. Alex ging eens kijken bij zo’n wedstrijd en zijn interesse voor de duiven was gewekt. Peters collega, Coos van Houten, hoorde van Alex zijn duiveninteresse en probeerde Alex over te halen om in plaats van rollers met postduiven te gaan vliegen. Dit lukte en in 2006 kreeg Alex 5 duiven te leen van de familie Van Houten om mee te kweken en hij kreeg een duif van pa Van Houten cadeau. Deze duif werd door de kinderen “Pipo” gedoopt. Daarnaast kreeg hij van diverse mensen uit onze eigen vereniging, zoals Henk Renes, Comb. Van Os en Peter en Joop van Rooij ook enkele duiven om mee te gaan spelen.

Hierdoor had Alex eigenlijk duiven zitten voor alle afstanden. Maar omdat hij niet echt wist dat er zoveel soorten van spelmethodes en diciplines waren in de duivensport klopte hij toch weer even aan bij Coos van Houten. Alex wilde het liefst op één dicipline gaan spelen. Coos zei toen tegen Alex dat hij hem zou helpen als hij voor de overnacht zou kiezen. Na eens een paar keer bij Coos te zijn gaan kijken naar het systeem van hem dacht Alex, dit is wel wat voor mij. Lekker de duiven op het nest, gezelligheid in het hok, geen moeilijk gedoe met medicijnen maar gewoon volle bak voeren en grit geven. En dan kunnen de kinderen ook nog eens rustig bij de duifjes binnen komen kijken.
Gevolg is dat Alex nu met behulp van de mannen van Van Houten 2 mooie kleine hokjes heeft staan van 1,22m. x 2,44m. Hierin zitten nu ongeveer 18 koppeltjes duiven die zelf hun broedbakje mogen uitzoeken. Er zitten momenteel een duif van Henk Renes uit Benschop, 2 duiven van Gert Rozeboom uit Breukelen en verder allemaal duiven van de hokken van Van Houten op zijn hok. Allemaal spontaan cadeau gekregen, zowel rechtstreeks via Wim en Martien, Coos, GertJan en pa, als ook een paar via mij en Stewart Roodenburg. Als we naar de afstamming van de duiven kijken komen we dan ook alle bekende lijnen tegen die ook op de hokken van Van Houten zitten. Pure Van Houten (Van Loenhout), Van Tuyl (oa. Zoon “303”)en Martin Vinckborg ( lijnen “Ida”, de”Neus” etc.) duiven bevolken zijn hok.

Alex is een echte gezinsman en zijn gezin gaat boven alles. Aangezien zijn schoonfamilie in de Franse Pyreneeën woont is hij af en toe wel eens daar naar toe. Zijn duiven zijn dan echter altijd in goede handen. Helaas kan hij daardoor niet altijd aan alle fondvluchten meedoen. Het is dus ook zijn doel om over 2 jaar met een aantal duiven mee te kunnen doen aan Barcelona. Dit is toch uiteindelijk Alex zijn ultieme doel.
De goeie lijnen zit er in ieder gaval, hij volgt een succesvol systeem en de duiven zijn nog relatief jong. Meer dan 30 duiven zijn pas 1 of 2 jaar oud maar let op, Alex van den Beld komt er aan.

Tot slot wil Alex nog even vermelden dat hij heel veel respect heeft voor met name Coos, maar ook de rest van de familie Van Houten. Hij vindt het maar wat knap dat ze zo veel geduld met hem kunnen opbrengen en hem zo goed op weg willen helpen. Nooit is een vraag stom, nooit klopt hij voor niets aan en hij wordt altijd geholpen met klussen aan het hok. Wat wil je nog meer. Klasse!

[ terug... ]Omhoog

Maak vrienden

LINKS

  • HIERONDER VIND U EEN AANTAL LEUKE EN INTERESSANTE LINKS

TOPDUIVEN en GEZONDHEID

GERARD SCHALKWIJK

BARCELONA OP 1354 km.

SIMON IJNSEN, AMELAND

GERT_JAN KNOOP, EST

Jonny Koetze, Utrecht

FOND BOVEN DE RIVIEREN

ALLES OVER DE ZLU

DUIVENMARKTPLAATS.NL

STUKJE HISTORIE

LEUKE BELGISCHE SITE

U OOK EEN EIGEN WEBSITE?

HET WEER

- - - - - - - - - - - -


Copyright 2002-2019