» Coos van Houten
Foto Coos is de oudste van de broers Van Houten. Hij is getrouwd met Syl en heeft 1 dochter en 2 zonen. In het begin van dit jaar is hij opa geworden en ook zijn dochter is in blijde verwachting dus er is meer uitbreiding op komst.

Als jong knapie was Coos al druk in de weer met alles wat vliegt. Thuis hadden ze al veel vogeltjes en Pa en Coos probeerden ook nog wel eens een vinkje op puttertje te vangen. Toen Coos in 1964 met postduiven wilde gaan vliegen met een opvangertje uit Rotterdam moest Pa ook gedwongen lid worden. Coos werd direct jeugdkampioen met zijn Rotterdam -duifje en de Van Houten-dynastie was geboren.

Onder de duivenmelkers in midden Nederland staat hij nu bekend als de meldpost voor de ZLU. Zijn spelvoorkeur ligt dan ook bij deze vluchten. Tevens is Coos altijd erg geďntresseerd,lees nieuwsgierig, in anderen en komt hij graag even kijken op andere hokken. Niet in de laatste plaats om te zoeken naar versterking.
Coos is eigenlijk de schatbewaarder van het oude soort van de familie van Houten. Hij hamert er altijd op om zuinig te zijn op de oude lijnen en voorzichtig te zijn met het inbrengen van andere soorten. Er zijn in Nederland velen goede fondduiven maar het belangrijkste is toch ook wel het karakter om met alle weertypes toch goed naar huis te komen. En juist dit karakter vonden ze in de Steenbergse duiven van Frans van Loenhout. Hierin vinden we de bekende Jan Ernest en Van Geel lijnen, met name van "De Dolle".
Coos is eigenlijk altijd op zoek naar de moderne postduif. Want stilstand is achteruitgang. Het oude soort wodrt dan ook alleen ingekruist met duiven die de laatste 5 jaar hard gevlogen hebben. Naar stambomen die nog verder terug gaan wordt eigenlijk niet gekeken. Zijn laaatste aanwinst is een jonge duif van Jan Hooymans (uit de klamperlijnen van Cor de Heide). Hij kocht hem op de feestavond van de ZLU. Coos gaat er dit jaar gewoon mee vliegen want van vasthouders is hij geen voorstander. Eerst moet een nieuw soort duif presteren.

Coos is ook zeker niet te beroerd om anderen op weg te helpen. Reeds velen, waaronder ikzelf, hebben van hem duifjes gekregen om een mooie start te maken in de duivensport. Zeker binnen ons eigen fondclubje ciculeren veel rechtstreekse duiven of nakomelingen van Coos zijn duiven rond. En dit legt onze leden zeker geen windeieren.
Stewart Roodenburg, W.H. Murk en zoon, Cees Galjé en de comb. Van de Berg uit Utrecht zijn hier goede voorbeelden van. Ook de broers van Coos haalden veel van hun beste vliegers van het hok van Coos.

Coos zelf is ondanks dat hij eigenlijk drukker is met het zoeken en kweken ook geen onbekende op de vluchten.
Op het hok van Coos wordt met zo rond de 20 koppels op het nest gevlogen. Dit gebeurt met zeer goede resultaten. Regelmatig is hij bij de eerste 100 van de ZLU te vinden. In 2009 nog een schitterende 20e plaats op Barcelona.
Enkele nationale resultaten van de laatste jaren van Coos:
8e, 18e Brive.
17e, 42e, 45e, 68e, 70e Sint Vincent.
20e Barcelona.
20e Limoges.
58e Mont de Marsan.
Na de totale verkoop in 2009 vanwege Nellie op Barcelona zijn de oude "Van Houten"-lijnen al weer snel bij de broers op de hokken terug gekeerd.
In 2010 werd Coos in onze sterke vereniging al weer winnaar van Barcelona (34e nationaal, 5e duivinnen) en Perpignan. Tevens werd hij duifkampioen middag- en ochtendlossing.

Tot slot, Coos altijd in voor een gezellige babbel en iedere zaterdagochtend is het dan ook koffieochtend bij Coos thuis. Vanaf 8 uur is het een soort zoete inval en komen broers en andere bekende regelmatig op de koffie met de bekende gevulde koek erbij.


Hier ziet u hem op de foto samen met Wessel.
[ terug... ]Omhoog

Maak vrienden

LINKS

  • HIERONDER VIND U EEN AANTAL LEUKE EN INTERESSANTE LINKS

TOPDUIVEN en GEZONDHEID

GERARD SCHALKWIJK

BARCELONA OP 1354 km.

SIMON IJNSEN, AMELAND

GERT_JAN KNOOP, EST

Jonny Koetze, Utrecht

FOND BOVEN DE RIVIEREN

ALLES OVER DE ZLU

DUIVENMARKTPLAATS.NL

STUKJE HISTORIE

LEUKE BELGISCHE SITE

U OOK EEN EIGEN WEBSITE?

HET WEER

- - - - - - - - - - - -


Copyright 2002-2019