» OP BEZOEK BIJ JURRIAN VAN AMERONGEN
Foto Voor de fondclub ging ik even op bezoek bij Jurrian van Amerongen. Dat Jurrian goede duiven heeft wisten we al maar dit jaar was echt top.
Binnen de fonclub Utrecht wist hij 2 prachtige vluchten te winnen, te weten Marseille en Narbonne. Ook nationaal waren dit toppers (8e en 14e).

Het was prachtig weer deze 10e oktober 2010. Duivenvriend Berti was er ook. Altijd leuk om even bij te kletsen met een bakkie koffie erbij. Nadat ik wat extra informatie heb ingewonnen over de overwinningen dit jaar gaan we samen even bij Jur zijn duiven kijken. Jurrian heeft een prachtige accomodatie en zijn hok zit niet zoals bij veel anderen erg vol met duiven. De kolonie die er zit mag er echter wel degelijk zijn. Voornamelijk duiven van de familie Van Houten, Gerard van Tuyl en Cor de Heyde bevolken hier de hokken.

Eén duif wil ik er toch even uit lichten.
De 06-5634720 (zie foto).
Dit is de laatste duif die Arend, de helaas te vroeg overleden vader van Jurrian, nog heeft geringd. En of het zo moest zijn. Deze duif groeide uit tot een ware topper.

Wat denkt u van 2 x een 1e en een 4e plaats in de Fondclub Utrecht. Verder in 2008 261e nat. Montauban S3, in 2009 12e nat. Montauban S3, 20e nat. Bordeaux S3, in 2010 58e Tarbes ZLU, 97e nat Limoges S3 en 649e nat. Sint Vincent.
Dit leverde bijvoorbeeld de 2e duifkampioen The Best of the Best en de 3e duifkampioen WHZB op in 2009. Tevens werd hij nog 3e nationaal duifkampioen meerdaagse fond.
Een palmares waar menig duivenmelker alleen maar van kan dromen.
Deze doffer komt trouwens uit de "Oude 802", topduif van vader Van Houten en zijn moeder komt uit de Perpignan twinlijn van Gerard van Tuyl. Dus ook een prachtige afstamming.
Vanaf volgend jaar mag hij gaan bewijzen of zijn kweekwaarde net zo goed is.

Dat Jurrian niet stil zit blijkt wel uit het feit dat hij blijft zoeken naar versterkingen. Want stilstand is achteruitgang. Dit jaar heeft hij niet zo gek veel jaarlingen over maar wat er nog zit ziet er top uit. De komende jaren zullen we dus nog veel van hem horen.
Aan het eind van de ochtend maken we nog wat foto's met de honden van moeders erbij en dan ga ik weer terug naar huis.

[ terug... ]Omhoog

Maak vrienden

LINKS

  • HIERONDER VIND U EEN AANTAL LEUKE EN INTERESSANTE LINKS

TOPDUIVEN en GEZONDHEID

GERARD SCHALKWIJK

BARCELONA OP 1354 km.

SIMON IJNSEN, AMELAND

GERT_JAN KNOOP, EST

Jonny Koetze, Utrecht

FOND BOVEN DE RIVIEREN

ALLES OVER DE ZLU

DUIVENMARKTPLAATS.NL

STUKJE HISTORIE

LEUKE BELGISCHE SITE

U OOK EEN EIGEN WEBSITE?

HET WEER

- - - - - - - - - - - -


Copyright 2002-2019