» NIEUWE AANWINSTEN
Foto << Kleinzoon Blauwe Brouwers

2016

Afgelopen jaar wilde we eigenlijk niets bijhalen.
Maar we konden het toch (weer) niet laten.
Uit de lijnen van Arjan Beens hebben we een inteelt naar Miss Gijsje via de Combinatie Jochemsen en zoon uit Bennekom.
Zowel vader als moeder komt uit een dochter van Miss Gijsje.
Vader, "Fygo", ontpopt zich bij de combinatie zelfs al als een potentiële nieuwe stamdoffer.
We willen deze duif koppelen tegen de lijn van Jelle Jellema.
Verder zijn er zowel een kleindochter als een kleinzoon van de "Blauwe Brouwers" op het hok gekomen. De duivin, rechtstreeks Wijnands en zoon, komt daarnaast uit de toplijn van Etienne Meirlaen (uit dochter Gouden Vleugel x Marathon Lady) en de doffer (via Eijerkamp en zoon) komt verder uit een dochter "Drogba" (1e nat. Asduif Meerdaagse Fond) x "Miss Maniwan" (1e nat. St. Vincent).


2015:

3 oktober: Kleinkind Blauwe Benno, Jellema (zie laatste nieuws).

eind september 2015; Voor volgend jaar toch nog een doffer toegevoegd.
Wim Aalbers uit Opheusden moet vanwege een duivenlong stoppen met de duivensport en via hem kon ik deze overnemen.
Het is een zuivere Jellema uit "Zoon Nirvana" x "Dochter Orion". "Nirvana" is op zijn beurt weer een zoon van de "Orion".
We willen deze gaan koppelen tegen de lijn van de "Rood Vinkenborg".

begin 2015; Verder wilden we het dit jaar doen met de duiven die we hadden. Maar we kregen van koppel aangeboden dat we niet konden weigeren.

Jozeph Poelstra had een paar jaar terug al beloofd dat als we ruimte hadden hij iets voor ons had. En dit jaar kregen we dus een heel mooi koppel van deze Utrechtse combinatie.
Want als Jozeph wat belooft komt hij dit ook na.
Bij hun kun je ook geen duiven kopen, ze gunnen je goed duiven.

Het zijn in de hand echt prachtige duiven met o.a. de "Blauwe Brouwers" (die heeft Joseph via Wijnands&zn.) als grootvader. Hier moet haast wel iets moois uit komen.

Het eerste jong is naar Gertjan gegaan omdat hij tijdens mijn duiven heeft nagelopen toen ik in het ziekenhuis lag en de eerste periode er na.
Zelf hebben we er ook al een paar hele mooie jongen uit.

Verder hebben we via het clubje wat jongen van Sven van Houten, Gertjan van Houten en Peter Ruijten. Peter speelde 3 op 3 van Barcelona en alle drie nog keivroeg ook.

Tenslotte hebben we afgelopen zomer via Piet Grasmaijer nog 2 hele mooie jongen gekregen die zijn ingeteelt naar de Rood Vinckenborg, de topkweker van de familie Van Houten. Deze jongen zijn uit een speciale koppeling van een doffer van de familie Van Houten zelf x duivin van Piet die ook uit deze lijn komt via de familie Van Houten.
De Rood Vinkenborg is o.a. moeder van de 15e int. Barcelona, 34e en 74e nat. Barcelona, 20e nat. Periqueux, 45e nat. Bordeaux en ga zo maar door.
Een prachtige koppeling en perfect voor de kweek om deze toplijn vast te houden.
Nu alleen nog afwachten wat het geslacht van deze 2 is.

2014:

Mooi vaal duivinnetje via Dennis Borkent uit Rijssen.
Vader is zoon "Vale 78", de stamduif van Cees van der Poel en komt dus ook uit de Theelenlijn van de "Late Marseille" en de "90". Oftewel de duiven van Wiel Cramers waar ook o.a. de Vinkenborgduiven uit komen.
Moeder komt uit de lijnen van Piet de Vogel en is kleindochter "Monty Boy" en "Paarsborst".

2013:
Er zijn ook dit jaar weer een aantal nieuwe aanwinsten op kweekhok gekomen.

Piet van Straaten beloofde mij vorig jaar dat ik een jong mocht komen halen uit zijn topduif. Deze vloog o.a. vorig jaar een 1e in de NU en een 2e nat. op Cahors. Piet heeft deze doffer tegen de beste lijnen van zijn broer Jan uit Utrecht staan. Dus je begrijpt wel dat ik dit aanbod niet afsloeg. En Piet is een man van een woord is een woord dus dit jonge duifje ligt nu bij ons in het kweekhok. Piet, echt heel erg bedankt hiervoor.

Een mooi donker doffertje komt uit de lijnen van Martin Vinkenborg en Gebr. Hagens.
Vader komt rechtstreeks van Martin Vinkenborg uit zijn superkweker de "Rode Cramers". (zoon "Late Marseille x Zus 90). Hij is dus een halfbroer van "Ida". Grootmoeder is een raszuivere Bruggeman, nestmaatje van de "70". Kleindochter van "Ohran" x "Tycha" en "Jos" x "Diana".
Moeder komt rechtstreeks van de gebroeders Hagens.
Zij komt uit een zoon van "Sarina", 1e gouden Barcelonaduif ZLU over '97-'98-'99.
"Sarina" stond toen gekoppeld tegen haar eigen vader, de "Carcasonne",2e asduif ZLU '95.
Grootmoeder (inteelt Rooie Kweker, J. Theelen) is een halfzus van "Rivaldo", 2e nat. Bordeaux '98, 7e nat. Bordeaux '99, 32e nat. Montauban '98 etc.
Een zus van grootmoeder werd moeder van de 1e nat. Tarbes '98.
Ik denk dat ik deze weer tegen een Vinkenborg terug ga zetten.

Daarnaast nog een mooie inteelt doffer met de beste lijnen van Theo Ernest via HS-team uit Duitsland. Inteelt naar o.a. Evita, 1e nat. en 7e int. Barcelona.

Bij Cees van Zon, die stopt met de duivensport, hebben we een duivin gehaald uit de lijnen van Gerard van Tuyl. Ze komt uit een zoon x een kleindochter van de "Rode Van Tuyl".
Deze heb ik momenteel gekoppeld tegen een te leen gekregen doffer van Wim en Sven van Houten staan.

Tevens zijn er nog 2 jongen uit de lijnen van Contador, de topduif van GertJan Knoop uit Est. Speciaal om op de duivin van Arie Wouterse te zetten.

Ook ben ik met Wessel naar Ruud Vermaat in Driehuis geweest. Een kleine melker die geweldig presteert met duiven die voornamelijk bij Cees van der Laan vandaan komen. Hier kregen we op een bonnetje 2 jongen mee. De "059" is een inteelt naar de 4e nat. Pau van Cees van der Laan en komt uit kleinzoon x kleindochter. Hier vinden verder o.a. de "Donkere Texier" van Cees en de Minerva van Cor Blokdijk in terug.
Het andere duifje komt uit de 7e nat. 2012 Albi van Ruud. Ook in dit duifje zitten weer alle goede lijen van Cees van der Laan.
Deze 2 duiven zitten tussen de vliegduiven.

Tot slot heb ik om wat snelheid in te kruisen 2 zeer goede duivinnen van Joop van Rooij gekregen. Deze komen uit zijn beste dagfondlijnen. Joop vloog met dit soort keihard van duffel tot Chateauroux. We gaan dit in eerste instantie uitproberen op de 303-lijn.


2012:
Dit jaar weer enkele nieuwe aanwinsten bijgehaald.
Zo zijn er in het vlieghok enkele mooie jongen bijgekomen van Gert-Jan en Coos van Houten, via een bonnetje in onze vereniging 2 mooie jongen van Erwin en Cor van Wijk, een Van Houtenduif via vriend Alex en een mooie blauwe doffer van Arie en Wilma Wouterse.
En natuurlijk het mooie rode jong van Marlon Kok.
Ook bij de kwekers zijn er wat nieuwe gezichten. Zo zit er nu een inteeltduivin naar de "superkweker 303" van Van Houten en een inteeltduivin naar de "Donkere Barcelona" via Arie en Wilma Wouterse. En van Martien van Houten heb ik ook nog een kweekdoffer meegekregen.

2011:

September;
Nieuw in het kweekhok is een echte "ouderwetse" Saya doffer. Deze heb ik van Dirk Altenaar gekregen omdat zijn vader moest inkrimpen met zijn duiven. Hij komt van oorspong van de Combinatie Blokker in Den Helder,is een product uit de samenkweek met Jan Roelofs. In deze duif vind je bijna alle stamduiven van de Gebroeders Saya en vooral veel Abor. De vader van deze duif komt uit "Zoon Abor 707" (één van de belangrijkste lijnen bij Jan Roelofs) en een kleindochter van de "Bordeaux 1", vader van oa. "Neo" en "Bonte Marathon".
Moeder is een dochter van "Zoon Super 68" ("Super 68" x dochter Abor, de moeder van "Timor", 2e nat. Marseille) maal een zus van de beroemde Montardoffer van Jan Roelofs. Kortom, een prachtige doffer zoals je ze bijna niet meer tegenkomt.

Ook van Coos van Houten heb ik weer een paar mooie jongen gekregen uit zijn Barcelonaduiven, oa. uit zus Silvia (Silvia vloog o.a. een 15e int. in 2011 en 34e nat. in 2010 op Barcelona. In het najaar heb ik nog 2("oude") duiven uit zijn kweekhokje meegekregen. Een duivin uit de lijnen van "Nellie", 1e int. Barcelona, de "St. Vincent" en "Krasbonte Van Tuyl" en een doffer van de "lijn Ida" via Martin Vinkenborg x "'t Superke" van Gerard van Tuyl.

Bij Lambert van Bogaert heb ik dit voorjaar een aantal eieren meegekregen uit zijn beste vliegduiven. Ik heb hier nu 6 mooie van rondvliegen. (vooral uit hun sterke "042"-lijn). De "042" is vader van Nova Star, 18e nat. Barcelona 2010, 3e duivinnen. Zelf vloog de "042" ook geweldig. Vooral op Marseille liet hij zich regelmatig in de kop zien. Kijk ook maar eens op de website van Lambert.

Via Erwin en Cor van Wijk zijn er 2 "halve" Martin Vinckenborg duiven en van Cees Galjé een zuivere Vinckenborg in het jonge duivenhok gekomen.

Tevens ben ik 2 jongen bij een andere fondtopper wezen halen. Namenlijk bij Jan van Engelen in Hedel. Ik was daar vorig jaar geweest voor de fondclub en zijn duiven lijken me zeer geschikt om verder te komen op de ZLU. Ik heb onder andere een jong meegekregen uit de broer van "Don Tarbes". "Don Tarbes" was zowel in 2009 als in 2010 op de dag van lossing al thuis. In 2010 zelfs als enige duif in Nederland, wat resulteerde in een 1e plaats bij de Fondunie en een 31e nationaal.

2010:

Van Coos van Houten heb ik enkele jongen gekregen om mijn kweekhok te versterken. Deze komen uit de lijnen van oa. Nellie (1e int. Barcelona), Ellemieke (11e nat. Perpignan) en Wesley (8e nat. Brive, 20e nat. Barcelona). Dus terug naar de oude Van houtenlijn.

Tevens probeer ik mijn duivenbestand ook aan te sterken met duiven van enkele echte toppers van buiten IJsselstein.
(Lees ook even "Rondje Limburg")

Ik heb enkele duifjes van de gebroeders Saya gehaald.
Deze mannen vliegen al jaren top en hun duiven zijn wereldwijd bekend. Ik heb van hun een jong uit een kleinzoon van Neo x inteeld Martha en een jong uit kleindochter "Vanoppen".
Ook heb ik 3 jongen van Lambert van Bogeart uit Maastricht. Ook zeker geen onbekende bij de ZLU. Van hem kreeg ik onder andere een kind uit de "Eagle 1". Deze vloog zelf 2e nat./int. Narbonne in 2007 en is tevens een volle broer van de 1e nat. Carcassone van de gebroeders Saya. Hij was gekoppeld tegen een zus van de 1e int. Bordeaux 2004.

Ook zijn er weer 2 jongen uit de kwekers van Herry Peters uit Panheel in mijn hok bij gekomen.

Van de Combinatie v.d Berg en Zoon uit Utrecht heb ik op één bonnetje 4 jongen mee gekregen. Oa. een kleinkind van "Opa" en een kleinkind van de zus van de 1e int. Barcelona x "De Brive".
Gilbert, hartstikke bedankt hiervoor.

Zondag 30 mei ben ik op bezoek geweest bij Gert Rozeboom in Breukelen. Vorig jaar was hij oa. nog winnaar van Bordeaux Marathon Noord. Nadat we samen met de toevallig ook aanwezige Gilbert ven de Berg even lekker hebben zitten melken ga ik samen met Gert naar zijn hok. Hij heeft een aardig clubje jongen zitten. Samen met Gilbert had ik er eigenlijk al één uitgezocht maar ik mag ook bij Gert 4 jongen meenemen.

Via ons onderlinge fondpotje heb ik dit jaar een duif van Mies de Groot gekregen. Tevens gaf hij ook zijn of haar nestmaatje.
In deze 2 rooitjes zit onder andere weer het oude "Van Houten" en Gerard van Tuyl soort.

De laatste aanwinsten ben ik wezen halen bij Cees Nijdeken.
Bij deze, zeker in het oosten, bekende vriendelijke duivenmelker zou ik een jong gaan halen uit een zoon van "De Toon". De Toon van de combinatie Verweij-Castricum uit Mijdrecht mag toch wel één van de beste fondduiven van de laatste jaren genoemd worden.
Samen met mijn zoontje Wessel werd ik hartelijk ontvangen. Onder het genot van een lekker bakkie koffie en wat lekkers voor Wessel hebben we eerst even lekker zitten "melken" over de duivensport. Daarna mocht niet alleen ik een jong meenemen maar het nestmaatje, een mooi rood doffertje, mocht met Wessel mee. Dus er zitten nu ook 2 mooie kleinkinderen van "De Toon" op ons hokje.

Ik wil al deze mannen bij deze heel erg bedanken voor deze aanwinsten en ik hoop hier de komende jaren toch weer wat verder mee te komen.
[ terug... ]Omhoog

Maak vrienden

LINKS

  • HIERONDER VIND U EEN AANTAL LEUKE EN INTERESSANTE LINKS

WITTE BRUIDSDUIVEN

TOPDUIVEN en GEZONDHEID

GERARD SCHALKWIJK

BARCELONA OP 1354 km.

SIMON IJNSEN, AMELAND

GERT_JAN KNOOP, EST

Jonny Koetze, Utrecht

FOND BOVEN DE RIVIEREN

ALLES OVER DE ZLU

DUIVENMARKTPLAATS.NL

STUKJE HISTORIE

LEUKE BELGISCHE SITE

U OOK EEN EIGEN WEBSITE?

HET WEER

- - - - - - - - - - - -


Copyright 2002-2018