» RONDJE LIMBURG
Foto Zaterdag 14 Mei 2010 ben ik om 6 uur 's-ochtends op "t Landje". Ik heb afgesproken met Martien van Houten en Jurrian van Amerongen. We gaan vandaag naar Limburg om te melken. Nadat Martien 4 jonge duifjes in het mandje gedaan heeft en uiteindelijk toch zijn sleutels heeft gevonden gaan we op weg. We zouden rond half 9 bij Herri Peters zijn maar om kwart voor 8 stonden we bij zijn huis.
Herri was echter al wakker dus dat was geen enkel probleem. De 4 duifjes die Martien meegenomen had waren voor iemand uit Herri's vereniging en worden door Herri in ontvangst genomen. Jurrian was hier nog nooit geweest dus na een bakkie koffie en wat bijpraten gingen we even bij de duiven kijken. Jurrian was duidelijk onder de indruk van de ruimte die Herri heeft en ook van de kwekers. Omdat Herri erg druk was kon hij helaas niet mee naar onze volgende adressen. We spreken af dat we gelijk een duif voor hem ophalen en op de terugweg nog even aankomen.

Om half 10 staan we voor de deur bij Lambert van Bogeart. Lambert komt net aanlopen met zijn hondje en laat ons binnen. Hij belt daarna gelijk even zijn zoon om te laten weten dat we er zijn. Een paar minuten later komt Vic al binnen lopen. Er wordt weer even lekker bijgeklets en daarna gaan we naar buiten om enkele jonge duiven uit te zoeken. Martien en ik mogen er allebei 2 uitzoeken (we hadden allebei een bonnetje gekocht) en ook Jurrian kreeg er nog n mee. De eerste die mij wel aanstond bleek een jong te zijn uit de "Eagle 1"(2e nat./int. Narbonne '07). Tevens heb ik nog een mooi krasje uitgezocht.
Hierna gingen we samen met Lambert en Vic op weg naar Ad en Max Saya.

Ondanks zijn "drukke werk" kon namelijk ook Ad even tijd maken voor ons maken. We kwamen toevallig tegelijkertijd met Ad aan bij het huis van Max. Ook hier werd onder het genot van een stuk vlaai en een lekker frisje weer veel gemolken en gelachen. Vooral Ad en zijn werk waren regelmatig lijdend voorwerp. Ad had een mooi duifje meegenomen uit het kweekhok wat nog vrij jong was en ook in het grote hok van de gebroeders hadden ze nog een mooi jong ding liggen. Jurrian nam het eerste jong en ik de tweede. We mochten daarna allebei nog een jong uitzoeken uit ongeveer 20 jonkies die al lekker op de grond liepen. Moeilijk kiezen hoor tussen die mooie jongen maar we hebben er alletwee toch al vrij snel n gevonden. Nadat we even een foto gemaakt hebben en de duivin voor Herri meekrijgen nemen we afscheid. We maken gelijk even een afspraak voor de volgende keer.

Terug bij Herri krijg ik nog 2 mooie jongen uit zijn kwekers mee. We kunnen echter niet te lang blijven. Martien verwacht de duiven van Salbris thuis en Jurrian en ik willen nog inkorven voor Pommereoul.
En zo gaan we met een mand vol jonge duiven snel terug naar huis.

Heren, alle weer heel erg bedankt en tot gauw maar weer.
_____________________________________________________________________

En week nadat ik met Martien en Jurrian in Limburg op bezoek geweest ben doe ik het rondje nog een keer. Dit keer ga ik samen met Coos, Wim en Sven van Houten en hun zwager Jan Caspers op pad.
Rond tien uur arriveren we bij Herry Peters. Zijn maatje komt ook langs en brengt de vlaai mee. Na de koffie gaan we even bij de duiven kijken. Herry heeft een soort uitwisselingsproject met IJsselstein. Zo zitten er duiven van Van Houten bij Herry en andersom. Uit deze kruisingen komen zeer mooie jongen die op beide hokken voor versterking moeten zorgen. Terwijl ik met Jan en Wiel lekker over de duiven blijf kletsen gaat Sven (met de rets)even snel op en neer naar Jantje Theelen om een bonduifje op te halen. Ze zijn snel terug en Sven kan zijn geluk niet op want hij heeft er maar liefst 3 mee gekregen.
Klasse van Jan.
Daarna gaan we samen met Herry op weg naar Lambert en Victor Bogeart. Bij Lambert kijken we even bij de vliegduiven, drinken wat, eten nog een stukje vlaai en dan gaan we naar Vic thuis. Daar hebben ze een mooi kweekhokje met duiven zitten. Echt mooie duiven krijgen we te zien. Coos en ik krijgen zelfs allebei nog een jong hieruit mee. Bedankt nog mannen.
Na wat kletsen en een biertje gaan we met de hele club op weg naar Ad en Max Saya.
Hier worden we verrast met een heerlijke maaltijd met oa. kip en bami. we hebben hier echt heel lekker gegeten. Wat kan jouw vrouw koken Max.
Daarna krijgen we van Ad een uitgebreide rondleiding op de hokken. Bijna alle duiven gaan van hand naar hand en worden "gekeurd". Deze mannen hebben echt een stam met een prachtige pluim zitten. Met veel kletsen en lachen vliegt de middag om.
Het wordt weer tijd om terug naar IJsselstein te gaan.
We nemen afscheid van onze Limburgse vrienden en brengen Herry thuis.
En met een zeer vermoeide Sven en zijn duifjes komen we om half 8 weer thuis.

[ terug... ]Omhoog

Maak vrienden

LINKS

  • HIERONDER VIND U EEN AANTAL LEUKE EN INTERESSANTE LINKS

TOPDUIVEN en GEZONDHEID

GERARD SCHALKWIJK

BARCELONA OP 1354 km.

SIMON IJNSEN, AMELAND

GERT_JAN KNOOP, EST

Jonny Koetze, Utrecht

FOND BOVEN DE RIVIEREN

ALLES OVER DE ZLU

DUIVENMARKTPLAATS.NL

STUKJE HISTORIE

LEUKE BELGISCHE SITE

U OOK EEN EIGEN WEBSITE?

HET WEER

- - - - - - - - - - - -


Copyright 2002-2019