» TOTALE VERKOOP WIM EN MARTIN VAN HOUTEN IN THORN
Foto Zaterdag 24 oktober was het dan zover.
De duivenkolonie van Wim en Martin kwam onder de hamer met als klapstuk van de veiling natuurlijk Nellie, de 1e Internationaal Barcelona 2009.

De familie Van Houten vond het zo leuk dat er zowel uit de vriendenclub als uit de vereniging veel intresse was om naar de verkoop te komen dat ze besloten om het één en ander te regelen. Zo werd er zelfs gezorgd voor busvervoer naar Thorn.

Rond 9 uur waren de eerste bekenden al aanwezig bij het clubgebouw en om half 10 vertrokken we met de bus.

Na een rit met onvermijdelijke file arriveerden we tegen 12 uur bij het clubgebouw van PV De Gez.Reizigers in Kelpen-Oler,de vereniging van Herry Peters uit Panheel. Daar werden we verwelkomt met koffie en vlaai. De familie Van Houten was daar al aanwezig, net als Frans van Loenhout. Coos was hem even op gaan halen in Nieuw-Vossemeer.
Na even snel wat bijgekletsen vertrokken we met z'n allen richting Thorn.

Aangekomen in zaal "Oad Thoear" bleek al snel de flinke internationale belangstelling. De zaal was al aardig vol gelopen met Nederlanders, Belgen, Fransen, Chinezen etc..
De duiven konden van te voren nog even bekeken worden en zagen er zeer goed verzorgd uit. Ze stonden in een zaaltje in mooie schone kooitjes te pronken. Alleen Nellie en haar ouders stonden in een aparte ruimte. Hier mochten gegadigden alleen tegen een geringe vergoeding even de 3 goudklompjes bekijken. Dit om natuurlijk te veel stress te voorkomen.

De heren en dames van PIPA, die deze dag geheel verzorgden (echt perfect gedaan hoor), hadden deze dag van wat extra glans voorzien. Ze hadden alle oud-winnaars van Internationaal Barcelona uitgenodigd om deze verkoop bij te wonen. Velen van hun gaven gehoor aan deze uitnoding.
Zo waren daar oa. Remi, Andre en Carlo Gyselbrecht, Crétien Vanoppen, Jan Theelen en Gerard va Tuyl.
Voor aanvang van de verkoop werden al deze heren nog even in het zonnetje gezet. Eén voor één werden ze naar voren geroepen en kregen zij een grote fles Champange uit handen van niemand minder dan ex-miss België Virginie Claes. Trouwens een erg leuke, charmante en spontane vrouw die voor iedereen de tijd nam voor een gezellig praatje zowel voor als na de veiling.
Nadat Wim en Martin als laatste gehuldigd waren kon de veiling beginnen.

De ogen waren natuurlijk vooral gericht op koop 4, Nellie, maar ook de rest van de duiven kon op voldoende belangstelling rekenen. Uiteindelijk verhuisde Nellie voor 80000 euro (96000 incl. opcenten) naar het verre oosten.
Ook haar moeder ging naar Japan voor ruim 10000 euro.
De vader van Nellie verhuisde naar China voor ruim 11000 euro. Een andere topper bleek "Ellemieke", die voor bijna 20000 euro van eigenaar veranderde.
Uiteindelijk bleek de totale opbrengst ruim 250.000 euro.
Voor sommige misschien iets tegenvallend maar iedereen was zeer tevreden over het verloop van de gehele dag en het eindresultaat, zeker Wim en Martin. Want voor mensen die nooit voor de commercie zijn gevalllen en dus niet bij de grote massa bekend zijn is dit een geweldig resultaat.

Na afloop was er voor genodigden nog een heerlijk buffet waarbij natuurlijk nog flink nagemolken werd.
Rond half 9 kwam er een einde aan deze leuke dag en vertrok onze bus weer richting IJsselstein.

Tenslotte wil ik namens allen de familie Van Houten bedanken voor deze zeer geslaagde "All-Inclusive"-dag die wij bij mochten wonen en voor geen goud hadden willen missen.

Heren succes in de toekomst met de nieuwe generatie duiven.[ terug... ]Omhoog

Maak vrienden

LINKS

  • HIERONDER VIND U EEN AANTAL LEUKE EN INTERESSANTE LINKS

TOPDUIVEN en GEZONDHEID

GERARD SCHALKWIJK

BARCELONA OP 1354 km.

SIMON IJNSEN, AMELAND

GERT_JAN KNOOP, EST

Jonny Koetze, Utrecht

FOND BOVEN DE RIVIEREN

ALLES OVER DE ZLU

DUIVENMARKTPLAATS.NL

STUKJE HISTORIE

LEUKE BELGISCHE SITE

U OOK EEN EIGEN WEBSITE?

HET WEER

- - - - - - - - - - - -


Copyright 2002-2019