» OP BEZOEK BIJ HERRY PETERS, PANHEEL
Foto Het is zondag 31 mei 2009, heerlijk zonnig en ruim 20 graden.
Vandaag ga ik met Coos, Wim en Sven van Houten op bezoek bij Herry Peters in Panheel.

Rond 10 uur arriveren we en Herry komt ons al tegemoed lopen. Nadat hij de jongens gefeliciteerd heeft met hun schitterende resutaten op Limoges dit weekend gaan we de tuin in.

We lopen door de (oude kuiken)schuur en komen zo achter op een mooi stukje land met prachtig uitzicht. Hier staan ook de hokken. We nemen plaats op de stoelen voor een blokhutje vol prijzen. Inderdaad, vol prijzen, want Herry is niet zo maar een melker. Met zijn ploeg duiven die voor 60-70% uit Saya-duiven bestaat heeft hij al heel wat gepresteerd.
Zo won hij onder andere de fondspiegel cat.3 in 2007. Speelde hij de laatste paar jaar een 11e nationaal Mont de Marsan, een 12e nationaal Barcelona, een 16e nationaal Perpignan enzovoort. Als klap op de vuurpijl was daar vorig jaar dan ook nog de nationale overwinning op Bordeaux.
Kortom een palmares waar menigeen alleen maar van kan dromen.

Terwijl wij lekker over de duiven aan het kletsen zijn komt Herry's vrouw Tiny ons koffie met (we zijn tenslotte in Limburg) een lekkere vlaai brengen.
Als we deze op hebben mag Sven naar het jonge duivenhok om 2 duifjes uit te zoeken. Als eertste komt hij met een mooie rooie naar buiten. Bij de tweede duif kan hij niet kiezen tussen 2 duiven. Het is ook lastig als ze allemaal goed aanvoelen. Gelukkig maakt Herry het wat makkelijker voor Sven. Neem ze allebei maar mee, maar dan moet je niet te vaak komen want dan hou ik niets meer over, zegt hij.
Dan mag ook ik voor mijzelf twee duiven uitzoeken en samen met Sven kies ik voor een prachtige blauwe en een mooi bontje. Ook voor Cees galjé, die vanwege zijn werk niet mee kon, zoeken we nog wat uit.

Nadat we nog lekker wat gedronken hebben en wat duiven bekeken te hebben verrast Tiny ons nog met broodje en heerlijke verse Aspergesoep. Wel moet Sven eerst nog even uit het jonge duivenhok gehaald worden. Hij vind het geweldig tussen de jongen.

Dan rond 2 uur nemen we afscheid en gaan we met onze aanwinsten huiswaarts.
Herry en Tiny, hartstikke bedankt voor de gezellige ochtend en de gastvrijheid en tot de volgede keer.
[ terug... ]Omhoog

Maak vrienden

LINKS

  • HIERONDER VIND U EEN AANTAL LEUKE EN INTERESSANTE LINKS

TOPDUIVEN en GEZONDHEID

GERARD SCHALKWIJK

BARCELONA OP 1354 km.

SIMON IJNSEN, AMELAND

GERT_JAN KNOOP, EST

Jonny Koetze, Utrecht

FOND BOVEN DE RIVIEREN

ALLES OVER DE ZLU

DUIVENMARKTPLAATS.NL

STUKJE HISTORIE

LEUKE BELGISCHE SITE

U OOK EEN EIGEN WEBSITE?

HET WEER

- - - - - - - - - - - -


Copyright 2002-2019