» Bertrik Murk ( oa. 1e int. Fondkampioen NL/D 2006)
Foto Het jongste lid van ons clubje is Bertrik Murk. Hij vliegt samen met zijn vader Wim onder de naam W.H. Murk en zoon. De hokken staan dan wel bij Bertrik in de tuin maar Wim is toch ook dagelijks op de hokken te vinden voor de verzorging van de duiven.
Ze vliegen met 48 duiven op weduwschap en hebben daarnaast ieder jaar zo'n 35 jonge duiven. Het duivenbestand van de combinatie bestaat voor ongeveer 75% uit het soort van Koop Kiekenbelt uit Drijber met wie ze regelmatig duiven uitwisselen. Verder zitten er nog topduiven van Coos van Houten uit IJsselstein en Jan van straten uit Utrecht. Dat deze duiven uit het goede hout gesneden zijn voor de fond blijkt wel uit de resultaten.
Zo werden ze in 2006 1e internationaal fondkampioen NL/D en vlogen ze tevens een 9e nationaal Bergerac. In 2007 werden ze in de Fondclub Utrecht 5e ZLU-kampioen. Ook vorig jaar (2008) werd weer een goed jaar met oa. een notering op teletekst door een 10e op de NPO-vlucht Perigeux te spelen. Mede daardoor werden ze 1e aangewezen en 2e onaangewezen kampioen in de CCG.
Bertrik zorgt in ons clubje voor het opstellen en bijhouden van de standen van alle onderlinge potjes. Tijdens het seizoen toch wel een aardige klus. Op ons jaarlijkse avondje in "De Stee" maakt hij dan samen met Coos van Houten de eindstanden bekend. Binnen het clubje zijn we Bertrik dus ook erg dankbaar voor al het werk dat hij voor ons doet en we hopen dat hij dit nog heel lang en met veel plezier blijft doen.

Enkele resultaten:
2009
8e internationaal onaangewezen kampioen Noordelijke Unie;
2e onaangewezen en 7e aangewezen kampioen afdeling Midden Nederland;
4e onaangewezen en 10e aangewezen kampioen Fondclub Utrecht en omstreken;
1e onaangewezen en 2e aangewezen kampioen CCG 13

LAATSTE NIEUWS!!
2011
2e nationaal Sint Vincent 18-06-2011!!
Noordelijke Unie; 8e Marathon kampioen geworden en 1e St. Vincent winnaar zone 1
WEER EEN TOPPRESTATIE VAN DEZE TOPPERS.
[ terug... ]Omhoog

Maak vrienden

LINKS

  • HIERONDER VIND U EEN AANTAL LEUKE EN INTERESSANTE LINKS

TOPDUIVEN en GEZONDHEID

GERARD SCHALKWIJK

BARCELONA OP 1354 km.

SIMON IJNSEN, AMELAND

GERT_JAN KNOOP, EST

Jonny Koetze, Utrecht

FOND BOVEN DE RIVIEREN

ALLES OVER DE ZLU

DUIVENMARKTPLAATS.NL

STUKJE HISTORIE

LEUKE BELGISCHE SITE

U OOK EEN EIGEN WEBSITE?

HET WEER

- - - - - - - - - - - -


Copyright 2002-2019