» ONZE EIGEN DUIVEN
Foto Wij hebben de beschikking over 1 vlieghok en een losse kweekafdeling. Het vlieghok is 7 x 2,5 meter. Het bestaat uit 2 afdelingen met elk 12 broedbakken en 1 afdeling met zitschapjes en daaraan een kleine buitenren met zitschapjes.
We willen hierop met ongeveer 20 koppels nestduiven vliegen.

De afdeling met schapjes en aangrenzende ren is voor de jonge duiven.
De nieuwe garde kan zo lekker de hele dag van de frisse buitenlucht genieten.
In de rustperiode gebruiken we deze afdeling voor de duivinnen.

Eind maart koppelen we de duiven en dan kunnen ze zelf een partner uitzoeken en gaan nestelen. De duiven worden op het nest gespeeld en we geven in principe altijd het complete koppel mee op de vlucht.
Onze duiven krijgen aan het begin van het seizoen zo veel mogelijk oefenvluchten. Dus als ze bijvoorbeeld vrijdag niet mee kunnen dan korven we ze het liefst op zaterdag in op Pommerouel. Later gaan ze voornamelijk op de Z.L.U.-vluchten mee.
Het zal met onze nog vrij jonge ploeg niet meevallen maar met op iedere vlucht 2-4 duiven moet het een heel eind lukken.
Met de jonge duiven, die we pas voor ons zelf kweken rond mei - juni, spelen we niet. Een kind moet ook eerst uitgroeien voor hij een marathon loopt. We gaan ze vanaf dit jaar wel proberen regelmatig wat af te richten.

Onze vliegduiven zijn voor het grootste deel van het "Van Houten"-soort uit IJsselstein. Echte "Steenbergse" duiven met karakter.
Nadat de familie Van Houten hier een geheel eigen succesvolle stam van had gesmeed heeft de familie duiven ingekruist van o.a. Gerard van Tuyl uit Hellouw, Martin Vinkenborg uit Volendam, Arie Wouterse uit Varik en Herry Peters uit Panheel.
Vooral de "Van Tuyl" en "Vinkenborg" duiven blijken ingekruist met het "oude" soort erg succesvol.
Er zijn met deze duiven al diversen nationale en internationale successen behaald, en niet alleen bij de familie Van Houten zelf. Ook bekende liefhebbers als Jurrian van Amerongen, Gilbert van den Berg, Philip Geerdink en de familie Gyselbregt etc. weten deze duiven op hun waarde te schatten.
Verder proberen we wat verder te komen met duiven van Jellema en de lijn van de "Blauwe Brouwers" van Wijnands en zoon.[ terug... ]Omhoog

Maak vrienden

LINKS

  • HIERONDER VIND U EEN AANTAL LEUKE EN INTERESSANTE LINKS

TOPDUIVEN en GEZONDHEID

GERARD SCHALKWIJK

BARCELONA OP 1354 km.

SIMON IJNSEN, AMELAND

GERT_JAN KNOOP, EST

Jonny Koetze, Utrecht

FOND BOVEN DE RIVIEREN

ALLES OVER DE ZLU

DUIVENMARKTPLAATS.NL

STUKJE HISTORIE

LEUKE BELGISCHE SITE

U OOK EEN EIGEN WEBSITE?

HET WEER

- - - - - - - - - - - -


Copyright 2002-2019